Er bestaan in Nederland behalve de standaard woningen zoals ; flats, rijtjeswoningen, alleenstaande woningen, twee onder een kap, maisonnette  etc. ook een paar bijzondere woningen.

Een unieke woning is bijvoorbeeld het woonboot. Je woont dan aan het water op een gracht, op een boot. Je beschikt over al het comfort van een normale woning maar hebt wel het luxe om een bijzondere uitzicht te hebben elke dag. Je kijkt uit de woonkamer en slaapkamer uit op het water. Hoe gaaf is dat?

Wanneer er wind staat heb je vaak ook het gevoel dat je op zee bent,omdat je kleine golven hebt.

Meestal heb je op een woonboot grote ramen en veel licht en dat maakt het allemaal net even anders dan in een flat wonen.

Een andere speciale woning is het huis in een boom. Je hebt mensen die wonen helemaal afgelegen in een bos en in een boom hebben ze hun eigen woning gecreëerd en dat is natuurlijk te gek en doet je denken aan robinson crusoe.

Mocht je dan uit het raam kijken zie je allemaal hoge bomen en kun je lekker genieten van het natuur en van de zingende vogeltjes in de ochtend. In zo een woning beschik je over over alles wat je in een normale woning hebt, maar dan met alle pluspunten die erbij komen kijken.

Vaak is het wel zo in het praktijk dat mensen die dit soort woningen hebben,dan wel ook daarnaast een “normale” woning hebben en dit meer als vakantiehuis hebben gecreëerd.

 

Huur en koop