Energietarief vergelijken

Wist je dat je binnen 5 minuten je energietarief al kunt verlagen en daarmee honderden euro’s per jaar kunt besparen? Vergelijk je tarieven en stap over naar een andere energieleverancier. Klinkt moeilijk, maar dat is het totaal niet! Vooral niet wanneer je gebruik maakt van een persoonlijke financiële assistent dit voor jou het energietarief van je contract verlaagt én de overstap voor je regelt.

Om te beginnen met het verlagen van je energietarief zal je moeten vergelijken. Gelukkig heeft deze persoonlijke financiële assistent de tarieven van meer dan 28 energieleveranciers al voor je vergeleken en op een rijtje gezet. Het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens en een recentelijk jaarverbruik achter te laten op de website. Je krijgt dan direct de vergelijking van alle energietarieven in je mailbox en kun je gaan beginnen met vergelijken.

Keuze maken tussen verschillende energieleveranciers

Om je energietarief te verlagen, zal je een andere energieleverancier moeten kiezen. Let niet alleen op het tarief, maar ook op de vaste leveringskosten en op de kwaliteit van de dienstverlening. Deze factoren verschillen heel erg per energieleverancier. Een laag tarief staat meestal gelijk aan hoge vaste leveringskosten en een slechte dienstverlening. Vergelijk daarom niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit. Wanneer deze verhouding goed is, weet je dat je de juiste energieleverancier hebt gevonden.

Verlagen van tarieven door een persoonlijk financieel assistent

Mocht je nu zelf geen tijd hebben of het niet helemaal snappen hoe je het beste kunt vergelijken? Dan kun je altijd gebruik maken van een persoonlijk financieel assistent. Zij vergelijken het energietarief van meer dan 28 energieleveranciers voor je en zetten alles op een rijtje. Daarnaast berekenen ze voor jou de besparing uit en doen je een aanbieding voor een scherp en voordelig contract. Mocht je daar gebruik van willen maken en overstappen? Dan regelen zij dit allemaal voor je met de nieuwe en de oude energieleverancier. Het enige wat jij hoeft te doen is de rekeningen te betalen. Zo verlaag je snel je energietarieven en heb je zelf geen omkijken naar de administratie. Prettig geregeld!