Wat is beter om te doen een woning kopen of een woning huren? Deze vraag komt heel vaak voor en dan voornamelijk met het accent op wat is verstandiger om te doen. Ik zal proberen hieronder door middel van een paar relevante voorbeelden deze vraag te beantwoorden.

 

Uiteraard is het afhankelijk van je eigen situatie,waarin jij je bevind. Ben je een alleenstaande moeder, ben je een student, ben jij een carrièrevrouw met een eigen bedrijf en heb jij ook een man met een meer dan modale inkomen, dan zal de conclusie en het antwoord op de bovenstaande vraag voor ieder verschillen.

 

Het is van belang om vooraf goed na te denken over wat de prioriteiten zijn in jouw leven. Ben jij momenteel vrijgezel en ben jij het liefst 50 uur per week heel hard aan het werk en kom jij thuis alleen om te slapen en bestel je vaak eten,omdat je niet kan koken of geen tijd hebt ,dan zou ik je aanraden om  geen grote huis met tuin te nemen, want dat zou zonde zijn en moeilijk te onderhouden. Wacht totdat je een partner hebt en kids en denk dan pas aan een ruimere woning met tuin en meerdere slaapkamers.

 

Financieel gezien kan het misschien wel een goed idee zijn om een huis te kopen , aangezien het hypotheek geen probleem is om ieder maand een groot bedrag af te lossen en dan kan je het  vervolgens altijd verkopen en iets groter kopen,zodra je huidige situatie veranderd.

 

Ben jij een student die het momenteel financieel niet zo ruim heeft en wil je nog veel reizen en nog veel plekken van de wereld zien dan is het misschien een optie voor je om momenteel gewoon lekker een kleine studio te blijven huren,via een makelaar. Richt het goedkoop is en geniet van je studententijd!

 

Je hebt immers genoeg tijd om straks als je afgestudeerd bent en een starter bent met een goede eerste baan een wat ruimere woning te huren of eventueel te kopen.

 

Het huren van een woning versus het kopen van een woning is bij iedereen anders,afhankelijk van zijn wensen. Als jij een persoon bent dat van avontuur houd en vaak wil verhuizen en het niet fijn vind om maar jaren op hetzelfde adres te wonen en snel raakt uitgekeken op dingen,dan kan het zijn dat het kopen van een huis niet in jouw plaatje hoort. Ben jij nou een moeder met drie kinderen en een man en wil jij een woning en een huisdier, twee auto’s enz dan is het misschien beter om een hypotheek af te sluiten en een ruime huis te kopen,die je het zekerheid biedt waar jij naar op zoek bent.

 

Zo zien we maar dat het voor iedereen anders ligt en dat het eigenlijk niets uitmaakt,zolang je maar gelukkig bent met de keuzes die je in eerste instantie hebt gemaakt.

 

Huizenmarkt